2012_08_21%20Muotokuvat.jpg

Kauppiaspariskunta

Lennart Nordenstrengillä oli oma hedelmä- ja herkkukauppa, Hulda Nordenstrengillä tämä blogissa kerrottu ja kokoamani  muoti-, kangas-, käsityö- ja kenkäkauppa.

HN-liike%20VALOKUVA%20%28600B%29%20NIMI%        3.c%20kankaita.jpg

===================================================

Harrastukseen innostuin v.2005 nukkekotinäyttelyssä Mikkelin Kenkäverossa, eikä innostus osoita laantumisen merkkejä.

Ihan "summanmutikassa" en osannut aloittaa mitään, piti olla teema, mitä ja miksi kerään ja rakennan. Hyväksi aiheeksi totesin Mikkelissä osoitteessa Savilahdenkatu 6 joskus vuosina 1925-30.. toimineen kaupan. Valitettavasti rakennuspiirustuksia ei löytynyt Mikkelin arkistoista. Vain tuosta liikkeestä minulla oli tietoa ja vanha valokuva, ulkoa otettu. Sisäkuviakin löytyi kätköistä muutama siitä vaiheesta, kun kauppa on muuttanut jo pienempiin tiloihin muualle. Tietoa liikkeen muodosta ja tavaroista sain myös äitini muistelmista, jonka elämään kauppa liittyi aikoinaan. Mielenkiintoista olisi saada tuon ajan tunnelma ikuistettua tähän nukketalomuotoon mahdollisimman tarkasti.

Olen vuosien mittaan kerännyt tavaraa tähän kauppaan, samalla myös 1:12 mittakaavan kotiin ja barbadoslaiseen rommibaariin, niistäkin ovat blogit täällä jatkuvasti tekeillä.

- KERTOMUS KUVINEEN ETENEE ALHAALTA YLÖSPÄIN -

 

=========================================================================================

Kauppaan on tässä välissä tullut lisää kankaita ja käsityötavaraa, myös kalusteita on tekeillä. Ulkoseinän kylttiin ei meinaa löytyä sitä oikeaa fonttia, vaikka netissä on erinomainen ohjelma käytettävissä "Mikä fontti?", jossa vaikka vain osan tekstistä sisältävän valokuvan perusteella voi löytää fontin nimen. Fontin voi tehdä itsekin tarkasti määritellyn ruudukon mukaan. Ehkä kokeilen sitäkin...

Seuraavana oli vuorossa rakennuksen ulko- ja sisäpinnat. Kumpi olisi järkevintä tehdä ensin, siinä yksi jahkailun aihe. Pelkään että ulkopinta ehtii "projektin" aikana vahingoittua, jos sen päällystän = "rappaan" ensin, ja sitäkin ennen maalaanko ikkunoiden pokat vai sen jälkeen... Etsin ohjeita netistä ja aikani pähkäiltyä yritän päättää... Mutta koulussahan jo kaunokirjoituksen yhteydessä meille taottiin päähän: "Hiljaa hyvä tulevi, ajatellen aivan kaunis", joten sitä noudatan!