IMG_0012.jpg

KUVAT YLLÄ JA ALLA: Kaupan kaakeliuuniin (tuikkulyhty) tein luukkuelementin; pitää olla kokonaisena irrotettava, että saa vaihdettua paristotuikun tai muun sähköisen "tulen" sisään. Luukkujen kehys on peltiä ja sen sisäpuolelle liimattu rimat, jotta pysyy tuossa aukossaan. Kipinäluukku on leikattu pala kirpparilta löydetystä mustasta muoviritilästä, oli kansi astiassa jonka käyttötarkoitusta en tiedä. :D  Luukut päälle on leikattu paspatuuripahvista, kuvio paperista päälle liimattu ja tehty mahdollisimman alkuperäisen mallin näköiseksi, nokineen likoineen. Nupit katkaistuja ruuveja.

Pellithän pitää myös olla, nyt ei enää savutakaan uunin pintaa niin pahasti! Savupellit on tehty korujen osista ja alumiinirasian foliosta, maalattu mustalla, ja toiselle sivustalle (ei näy tässä) ilmanvaihto- ja tuhkanpoistoluukut on tuikun kynttilän metallipidikkeestä.

IMG_0015%20PIENI%20LUUKKUKUVA.jpg

IMG_0031%20pellit%20auki.jpg

Kaupparakennuksen pihapuolelta harkitsin toisen ikkunan korjausta pienemmäksi, mutta totesin että korkeus on juuri oikea lattiatasosta mitattuna, joten saa kelvata sellaisenaan.