KUVAT ALLA   Kangashyllyjä ja muuta kalustusta tarvitaan lisää. Suunnittelemistani valmiina isot hyllyköt tehty Biltema Oy:n sytyketikuista. Harmittavan huomion ovat tehneet monet, tuon tuotteen laatu on ajan mittaan kuulemma huonontunut ja hintakin noussut, liekö syynä suuri menekki nukkekotiharrastajien keskuudessa.

PAK%20Alkuvaihe.jpg

PAK%20Hyllykk%C3%B6%20kasattuna.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KUVIA ALLA:  Kaupan sisustusta koottuna kaappiin odottamaan rakennuksen valmistumista

2012_09_03%20.jpg

 

2011_09_18%20Ompelimo.jpg

YLLÄ:  Ompelimossa valmistui lukuisten mikkeliläisten tilaamia vaatteita, mm. juhla- ja arkipukuja naisille, kastemekkoja, lasten vaatteita jne. Ompelijana oli mm. Bertta Lipsanen. Hän oli ilmeisesti myös ahkera neulomaan, koska lankoja ja kutimiakin näkyy olevan ompelimossa.

"Lasitiskissä oli hyllyllä kaikkea kaunista, mm. morsiuskruunu helmistä ja huntu, omassa laatikossaan... Nauhoja, lankoja ristipistotöihin ja pitsejä vaatteisiin..." joita äitini nuorena tyttönä kävi usein ihailemassa.

Kauppaan on tässä välissä tullut lisää kankaita ja käsityötavaraa, myös kalusteita on tekeillä. Ulkoseinän kylttiin ei meinaa löytyä sitä oikeaa fonttia, vaikka netissä on erinomainen ohjelma käytettävissä "Mikä fontti?", jossa vaikka vain osan tekstistä sisältävän valokuvan perusteella voi löytää fontin nimen. Fontin voi tehdä itsekin tarkasti määritellyn ruudukon mukaan. Ehkä kokeilen sitäkin...

Seuraavana oli vuorossa rakennuksen ulko- ja sisäpinnat. Kumpi olisi järkevintä tehdä ensin, siinä yksi jahkailun aihe. Pelkään että ulkopinta ehtii "projektin" aikana vahingoittua, jos sen päällystän = "rappaan" ensin, ja sitäkin ennen maalaanko ikkunoiden pokat vai sen jälkeen... Etsin ohjeita netistä ja aikani pähkäiltyä yritän päättää... Mutta koulussahan jo kaunokirjoituksen yhteydessä meille taottiin päähän: "Hiljaa hyvä tulevi, ajatellen aivan kaunis", joten sitä noudatan!

ALLA: Kauppias Hulda Nordenstreng esittelee hattuja ja kuvastoa vihreäasuiselle naiselle. Omasta liikkeestään lähistöltä on saapunut kauppiaan aviopuoliso Lennart Nordenstreng auttamaan kirjanpitoasioissa.

Kaupassa oli myynnissä lelujakin, joita näkyy oikeassa alalaidassa. Kunhan kaupparakennus valmistuu, tilaa on toivottavasti vähän paremmin.

2013_10%20004%20leluosasto%20on%20alkanu

2011_09_13%20osa%20kauppaa%2C%20jossa%20

2011_08_10%20kaupan%20tilanne.jpg

kenk%C3%A4laat-vauva%20vaun.jpg

YLLÄ: samoja kenkälaatikoita kuin alakuvassa sekä vauva vaunuissa. Vaunut on ostettu Minimaailma.fi:stä, kirpputorilta löytyneelle vauvalle laitoin pitsimyssyn ja pitsihihaisen paidan (tarkenee kun on kesäaika) ja ompelin vuodevaatteet, patjan, lakanat, peiton ja tyynyn.

ALLA: Keskilokerossa kauppaa tehtyjä kuvastoja ja hinnastoja + kirjoja kodin hyllyyn. Oikean puoleisessa lokerossa itse tehdyt kenkälaatikot ja miesten päällysvaatekuvasto. Kuvastot netistä kopioitu, pienennetty ja tulostettu.

kirj.kone-hinnastoja-kirjoja-kenk%C3%A4l

Vähitellen hankin kauppaan myyntitiskejä, olen tehnyt kangaspakkoja, koruja, nauha- ja pitsirullia. Olen kartuttanut kaupan tavaravalikoimaa kotimaisista nukkekotitavaroiden postimyyntifirmoista ja nyt viimeisinä kuukaisina Nukkekotikirppikseltä netistä.

KUVASARJA KAUPAN TAVARA- YM. VALIKOIMIEN ETENEMISESTÄ